Startsträcka...

Startsträcka!!!???


Hittade ett blogginlägg från februari som jag skrivit som asbolut måste visas för allmänheten.. Såhär är det att vara mamma..

Det där med startsträcka på morgonen är ju som förälder obefintligt. Det är nog faktiskt det som jag har tyckt vart bland det jobbiga i min mammaroll. Att vakna kl 6 och inom loppet av fem sekunder skall tv:n sättas på, frukost skall helst redan vara klar, och man hör redan 4 minuter över 6 det höga ljudet av en låtsas hammare som bankar, bankar och bankar.

Själva uppvaknandet i sig är ännu värre. Man sover så gott och kanske man drömmer och helt plötsligt väcks man av upp av Gabriel som ligger och skriker för fulla muggar -MAAAAMMMMMMAAAA jag har vaknat. Man får springa upp och gå in till Gabriel, är klockan innan 6 så fjäskar man om att han kan sova inne hos mamma och pappa vilket slutar med -MAMMMMA vaknat, titta tv, äta macka med korv....... SUCK

Allt detta förlöper i en samtalsnivå som på ett diskotek och såklart vaknar även lillebror för att vara grinig ytterligare en timme och sedan vilja somna om. Så medans jag svansar runt med grus i ögonen och brer mackor så sitter även Alexander där å gnäller.

Sedan har jag visserligen privilegiet att (om inte Alexander vaknat) få vila lite på soffan iförd min underbara morgonrock för att ladda lite inför dagens uppgifter. Sen att man blir avbruten i sin uppladdning med, - mamma, mamma, se Robin Hood, mamma mamma, se bolibompa, mamma mamma macka med ost, mamma mamma (BANG hammaren i huvvet), mamma mamma BAJSAT...

Efter detta så inser man att HELVETE jag måste ju hinna ta på mig kläder (läs:plockar upp nått i den fina högen av kläder även kallad garderoben eller golvet, sminka sig (brukar prioriteras ungefär lika mkt som en mygglarv i näringskedjan), slänga i sig en macka samtidigt som skötväskan packas, då kommer jag på faaaaan jag måste koka vällingen, ställer mig vid spisen och kommer ihåg att faaaaaan var är Gabriels ena vante den måste jag leta upp. Hittar vanten och kommer på faaaaaaan vällingen!!! springer fram till spisen för att inse att jag satt på fel platta. När jag väl är klar med allt detta så är det BARA barnen kvar. Byta blöjja, ta på kläder, ge medicin. Innan ytterkläderna är på (läs efter 15 minuters slit med overaller och skit) får jag springa och hämta vagnen från barnvagnsrummet så med andan i halsen springer jag ut, ner i källare sliter fram vagnen, gör allt i rekordfart så blodsmaken känns i munnen. Sen tar jag på de förbannade jävla idiotiska overallhelvetena för att skrika lite åt att det faktiskt fortfarande är en halvmeter snö ute.

Väl ute får Gabriel utbrott för att han vill ha med sig 7 bilar och tv:n till dagis. Väl på dagis när man klätt av alla Gabriels kläder (Alexander ligger och antingen sover "underbara unge" eller tokskriker ute i vagnen), pratat lite med dagis fröken och pussas och kramas med Gabriel och säger hejddå.

Sedan går jag därifrån med lätta fötter för att sedan inse, fan va jag saknar honom.

Som ni säkert förstår så är inte morgonen riktigt min grej, hade man fått hoppa över det momentet hade jag vart glad.

Nu skall jag göra just detta som jag skrivit om, nu har jag ju förbannat bråttom för jag har tillbringat värdefull tid här faaaaan


Dålig Mamma...

Ibland känner man sig som en riktig kratta till mamma. Jag hade helt missat att min lillkille är kroniskt förstoppad, hur kunde jag missa det? det kom som ett slag i asniktet när doktorn reagerade så starkt på att han inte bajsar mer än han gör var tredje/fjärde dag ca. Jag har hela tiden hört av dietisten att bajset får se ut hur som helst och bajsa hur ofta/sällan som det gör. Det är okej då Neocate är modersmjölksersättning och alltså likvärdig ammning, då får barnen bajsa hur mkt de vill eller hur sällan de vil. Men när mage-tarmspecialisten hörde detta att han bajsar så sällan blev han mer eller mindre chockad.

Nu har jag under en månads tid fört bajsdagbok och nu förstår jag att han är kroniskt förstoppad. Om han inte bajsat på 3 dygn skall jag ge honom lavemang och jag har redan fått göra det 2 ggr. I fredags var han helt slut efter lavemanget att han la sig ner och nästan däckade. Min stackars pojke.

Dumma mamma som inte lyssnat på sitt hjärta om att det kännts konstigt att han bajsat så sällan och att jag fick hjälpa honom att bajsa när han var mindre. FAAAAN.

Nu skall han tillbaka till läkaren på torsdag, då får vi se om de vill göra något mer för hans mage innan han får reflux medecin.


Vill bara att han skall få må bra nu och kunna äta mat NUUU....

Suck...

Skagen är himlen på jorden. Helt underbart.

Skagen = UNDERBART

Vi hade det så skönt, vi partade lite på kvällarna, gick på byn på dagarna vi hade tillochmed turen att Postis Per var i Skagen och hälsade på, Gabriel tyckte det var jättekul. På fredagen satt vi i brygghuset i Skagen och tog några öl och barnen var så snälla och duktiga. På lördagen drog vi iväg och bowlade och spelade lite biljard, Gabriel tyckte det var jätteroligt. Vi käkade god mat och drack gott hela helgen. Allt var alldeles perfekt, med underbara vänner, snälla barn och underbart väder. Vad mer kan man begära?

Tack Caroline & Johan för att vi fick följa med, Tack Marcus som också hängde med och Tack Gabriel & Alexander för att ni var såå snälla & duktiga. Och Tack Krille för att du är underbar.

Kommer att leva på den här semstern länge.

Kram på er

SKAGEN!!! HERE WE COME!!!

Idag åker hela familjen på semester!!! Till Skagen, det skall bli så underbart. Caroline & Johan bjöd dit oss och vi är så glada att den galna barnfamiljen får följa med. =)

Så idag kl 18.30 går båten till Danmark, behöver jag ens nämna att Gabriel är eld och lågor???


UNDERBART!!!


Glad midsommar alliohopa

Kram

En härlig helg

Den här helgen har vart en jätterolig helg. Alldeles lagom av allt. I fredags var vi på lekplatsen nere i stan som jag tidigare skrivit om. På kvällen bjöd vi hit Åsa, Niklas och deras söta lilla Moa. De åts mat och tjötades, härligt.

Dagen efter bar det hem till dem och vi blev bjudna på käk =) (åh va gott det var!!), grabbarna var inte så medgörliga med att somna så vi åkte hem vid nio och båda barnen hölls sig vakna ända hem (OMG). Efter en stund hemma kom Caroline, Johan och Marcus hem till oss & vi satt o tjötade lite och salongsberusade oss =)

Synd bara att Alexander istället för att ta sovmorgon dagen man somnat sent, istället får för sig att vakna halv sex. Med tanke på att man passade på att vara vaken i goda vänners sällskap så fick man sota för det idag. 3 timmars sömn it is, niiice NOT...

Nu skall jag ta tag i dagen och lyfta på det feta arslet och ta på mig lite kläder gejja lite och rensa avlopp KUL!!!

Kram på er

Lek på nya lekplatsen!!!

Idag var vi på den nya lekplatsen nere i stan & jag vill tacka Uddevalla stad för att fixat en sådan fin lekplats. (eller vem det nu är man skall tacka)

Jag mötte upp Katrin och hennes tös Meliisa och hennes lille Isaac. Väl på lekplatsen mötte vi upp Michaela, Måns & Nils också. Barnen lekte och lekte... oj oj oj va roligt de hade.

Lite bilder:







Jag tyckte lekplatsen var kanon, den var stor och bra på många vis. Det enda negativa var att vissa saker var lite livsfarliga, ex den största rutchkanan bestod at bara två stänger som barnen skulle liksom gränsla över, missade man där så ramlade man rätt ner, det var lite konstigt. Jag har sådan tur att Gabriel är så försiktig, Alexander får väll ha störthjälm när han leker där i framtiden. =) Jag hade även önskat att hela lekplatsen var inhängnad så man visste att inte barnen kunde smita, inte så långt därifrån ligger hamnen och att barnen springer dit är min största mardröm. 

Men va stor den var, oj oj oj  och många roliga saker, jag räknde inte klätterställningarna men det var säkert fem st med gungor, babygungor, klätterväggar, rutckanor, och en massa nya saker som man aldrig sett på lekplatser förut. Det fanns bänkar till mammor och pappor, och intill ligger lite träd som ger skugga åt de mindre barnen. Det som saknades var toaletter och en inhängnad.


Lekplatsen får  4 poäng av 5 möjliga

Kram från mig, ni vet ju vart ni kommer hitta mig  i sommar =)

schitzofrena Hannah

Har under det senaste livnärt mig på att vara social, har sprungit ner dörrarna på öppna förskolan, folk som känner mig vet att jag är översocial och är mer än gärna iväg hela dagarna. Jag är en rastlös själ och att bara vara hemma och städa och gnola är inte riktigt min grejj. Thats it.

Nu har jag än en gång kommit in i en sådan där period då jag är ute och flänger egentligen mer än vad jag borde. Jag tycker det är jättekul det är inte det och jag är beroende av att göra det, men det påverkar mig, jag är jättetrött på kvällarna och sur, stackars Krille.

Tror att det är lite så att jag passar på  att vara social nu, för till hösten börjar jag jobba och då blir allt så annorlunda. Jag kommer inte att hinna att vara social med mina vänner på samma sätt, såklart på helgen och så, men då skall det klaffa med deras partners, det skall bjudas på middag och helt plötsligt blir allt ett vardagspussel.

Nu kan jag gå till öppna förskolan, fördriva tiden där med trevliga människor, sedan kan jag antingen fortsätta vidare med någon mamma där eller knata runt på stan eller liknande. Åker jag inte till öppna förskolan ser jag till att alltid ha någon att umgås med. Kanske är jag ensamrädd vad vet jag.

Önskar att kroppen hade orkat med lika mycket som jag vill.

Men jag kör på lite till i 190 km/h, trivs med livet och skall försöka vara lite trevligare mot Krille, stackarn.

För er som säkert tänker, men va hemma lite mer då?
Nja som sagt inte min grejj =)

Kram Hannah






Ny design

Vad tycker ni om den här designen?

Blir så illa berörd... Vissa föräldrar borde skjutas!!!!

Jag länkar till min vän Sandra som lagt in två filmer från youtube. VARNING FÖR KÄNSLIGA TITTARE!!!


Här är länken------>  TRYCK HÄR!

Det går bra nu.....

Va gött det känns just nu. Allting flyter på som jag vill... Läkarbesöket igår gick bra och jobbmötet idag kändes mkt posetivt. Nu hoppas vi bara på att det blir så som jag vill.


niiice ♥

Alexander har vart hos doktorn

Vi hade turen att få komma till läkaren redan idag!!! (OMG)

Mickan följde med som extra öron, händer och mun (hmm kan man skriva så? ja ni fattar vad jag menar). Läkaren var väldigt bra, han tog sig tid och både förklarade, resonerade ang tillvägagångssätt m.m. han gick igenom journalen med oss och rättade till sådant som blivit fel i journalen. Han gjorde verkligen en ordentlig bakgrundskoll. Han fokuserade inte så mkt på hans viktkurvor m.m utan gick mer på vad jag och Mickan berättade.

Efter ca en timme inne hos doktorn kom vi överens om att vi skall utesluta någon form av allergi med pricktest som gjordes idag och inom några veckor även patch test( ett allergitest som görs under 24h). Detta för att utesluta att kräkningarna beror på någon allergi. Pricktestet som gjordes idag visade helt negativt, vilket tyder på att han inte har en sk snabb reaktion. Det som testades idag var ägg, soja, komjölkprotein, havre, vete och säkert något jag glömt. Under patch testen kommer de att kunna se om han har en långsam reaktion på något utav dessa. Läkaren ville vara säker på att det inte ligger någon allergi som stör ex vete eller något liknande.

Om detta inte visar något (vilket vi inte tror att de skall göra) så kommer Alexander att få medicin för sura uppstötningar. Är kräkproblemen p.ga av de sura uppstötningarna så bör man kunna börja så smått med gröt när halsen har läkt efter ca 2 veckor. 

Ungefär när vi skulle gå så började vi prata om hans bajsande och jag har ju hela tiden fått till mig att det är normalt hur han än bajsar eftersom han endast äter neocate(som är liknande bröstmjölk eftersom att det är ersättning). Så jag nämde att det ofta är ca 4 dgr mella bajsningarna (ibönad längre mellan än så) och att han inte bajsar särskilt mkt och att det är är ganska hårt, läkaren reagerade mkt på detta och gav mig namnet på ett lavemang som jag skall ge om han inte bajsat på tre dgr.

Så under fyra veckor fram tills vi skall träffas igen så skall patch test genoföras samt att hans mage skall skötas. Efter det får vi se om vidare medicinering behövs och isåfall kanske han kan äta åtminstonde gröt innan dagis starten. Om vi fattade honom rätt så skall han till hösten göra gastroskopi också men det kanske bara var om problemen återstår.

det är mkt som skall tas in och kommas ihåg och jag har säkert glömt en del, men jag är nöjd med besöket och med läkaren. Jag kände mig sedd och han lyssnade på vad vi sa.

Hoppas nu att det fortlöper så smidigt som det kändes att det kommer bli.

Kram på er alla




I himlen bor moffa och fammo

Gabriel tappade en leksak och utbrister:
-Den är dööööd!
Jag:
-Så får man inte säga.
-Varför då?
-För att när någon är död så är den i himlen, leksaker kan inte vara döda.
Gabriel tittar upp mot himlen
Jag: Morfar och farmor är i himlen för de har dött. Vi saknar dem.
Gabriel:
-Moffa, fammo, döda är i himlen. Med fåglarna. Och flygplanen.

Efter några timmar:
Gabriel:
- Fammo, moffa i himlen
-Ja det är de. De är himlen och tittar på oss och saknar oss.
-De ramlar ner på vårt hus!!!
-Nejdå de gör de inte.

Några dagar senare.
Gabriel:
- Flyga flygplan, hälsa på moffa och fammo!
Jag:
-Tyvärr kan man inte nå dem där de är i himlen, vi får hälsa på den i kyrkan istället och ta med oss fina blommor och sätta vid deras sten.
- Okej mamma

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Var bara tvungen att skriva mer den här konversationen. Jag anser att man skall försöka förklara på ett sätt så de kan förstå, att man kommer till himlen när man dött, att man saknar dem som är där och att man sätter blommor på deras grav.

På tal om det, nu vet jag vad jag skall göra någon dag när jag har bilen. Ta en tur och hälsa på moffa och fammo(pappa & svärmor alltså), det var alldeles för längesedan. Jag är inte den som sörjer just vid graven, har aldrig vart min grej. Men såklart skall mina barn få göra det. För det är ju faktiskt så att döden är något naturligt något man inte skall hymla med. Än sålänge har jag sluppit frågan varför man dör, jag får fundera lite kring det svaret.

kram på er alla

Man blir ju alldeles rörd =)

Postat av: mamma

hej Hannah kul att följa ditt liv på bloggen. Men jag kan inte förstå varför du gör grimarser så att du ska likna en utvecklingstörd ; Du föddes äntligen fick vi en liten Prinsessa en välskapt baby 3200 gr och 48 cm lång Vi var mycket stolta föräldrar din far hadde ett alldeles unikt förhållande han kallade di sparvöga och sjung för dig ismyg vi var en mycke lycklig familj . Glöm inte bort att ni alla syskon är födda i kärlek Jag älskar mina barn ock det kommer jag alltid att göraDu är så vacker Hannah tvivla aldrig på det du är min prinsessa och kommer alltid att vara det kram mamma,

2010-06-07 @ 14:09:44

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Denna kommentar har min söta mamma lyckats skriva ihop=) Blir så glad, att hon läser, att hon bryr sig, att hon visar att hon finns. Tack mamma, jag älskar dig med.


Hannah tar på sig de arga ögonen!!!

Faaaaan va trött jag blir, irreterad och ledsen. Det gör så ont i mig att se hur min lille Alexander kollar på oss när vi äter. Det gör så ont i mig varje gång han får sura uppstötningar.

Och jag blir så ARG när det skall behöva ta så förbannat lång tid att få komma till läkaren med honom. Tills nu så har vi fått skynda extremt långsamt, vi har fått vänta och vänta och vänta på att han skall bli mogen att kunna behålla mat.

Nu står vi här han är 10 månader och kan inte äta mer än 5 små yttepytte teskedar och inte ens det. Läkarna har sagt att så fort du märker att han kräks mer så får du backa med maten så att han inte skall få psykiska men av kräkningarna, vilket resulterat i att han som mest fått i sig 5 teskedar. Ett barn i hans ålder äter oftast hela måltider.

Jag blir bara så trött.

Nu har iafläkarna fått upp ögonen lite och de försöker hitta en tid så snabbt som möjligt, till en ny läkare, han som är speciellist inom området. Varför vi inte fått komma dit tidigare är för mig en gåta.

Så är det.. Hoppas bara att det går bättre innan han börjar på dagis.


Btw även ifall jag låter som en surfitta så ville jag bara meddela att livet som nygift är fantastiskt =) Haha 3 av 3 gånger jag presenterat mig i telefon har jag sagt: Hej, Hannah Niklasson heter jag eller jag menar Abrahamsson ehh ehhh.... =)

Kram på er


Smidig flytt..

Idag åkte jag till gbg & hjälpte Caroline & Johan att flytta. Tyckte allt flöt på smidigt. Redan vid 15 tiden åkte vi hem då allt redan var på plats i den nya lägenheten. Jag tyckte vi jobbade på bra =). Nu skall jag väll inte skryta då jag inte kunde bära så mkt men jag hjälpte till med annat iaf =)

Nu sitter jag & käkar popcorn från popcorn maskinen vi fick i bröllopspresent. MUMS !!!

kram på er...

btw hur fan lär man sig att säga Hannah Abrahamsson istället för Niklasson?


RSS 2.0