Nu är vi gifta!!!





Dagen blev alldeles perfekt. Precis så som vi ville ha den.

På morgonen åkte jag upp till Sandra som sminkade och fixade mitt hår. Tack Sandra. Sedan drog jag & krille iväg och hämtade upp bröllopsfotografen som kom med tåget och spenderade någon timme upp i skogen vid Dalslands stugan. Jag väntar spänt på att få bilderna!!! =)

Efter fotograferingen åkte vi hem och slappade lite, landade lite inför dagens bravader. Mathilda passade barnen hela tiden Tack Mathilda.

Strax före två åkte vi ner till Rådhuset, hade tänkt att lite smidigt smyga förbi och hoppas att ingen ser oss så SNYGGA som vi var haha. Men så lätt var det inte, det visade sig nämligen att Uddevallas musik kår med orkester och drill flickor och hela kittet blockerade ingången till Rådhuset. Vi fick gå in på Caféet brevid för att komma in. Fick mycket bklickar och grattis påönskningar på vägen in, det var ju såklart roligt men lite pinsamt =) Men tänk att musik kåren spelades endast för oss!! haha NOT

Väl där så kom vittnena, John & Mickan och Michaela & Jonas och vigselförättaren, Louise Persson. Vi gick upp till ett helt underbart fint rum och vi pratade igenom hur vi ville ha viggseln.

Cermonin blev jätte fin och jag är så lycklig för att vittnena ville dela detta med oss.

Efter vigseln körde jag hem barnen till barnvakten, min gamla fostermamma med familj. Tack Katarina med flera.

Kl 18 satte festen igång och gästerna trillade in, vi minglade runt lite och inväntade alla gästerna. Sedan blev det smörgåstårta och efter det tårta. Smörgåstårtan var en gåva från svärfar och Gunvi med familj och bröllopstårtorna hade Karin gjort. De var jättefina och jättegoda. Tack.
Efter detts blev det "disco" och vi partade på ända till kl 4 =)

Det kändes underbart att få dela denna dag med våra nära & kära.

Skriver nog mer en annan dag, är lite trött efter vårt underbara Bröllop.

Tack alla som kom på vår bröllopsfest. Tack för alla underbara gåvor, all hjälp och att ni ville dela detta med oss.

Kramar Fru Abrahamsson













Känner mig så lycklig på många sätt.

Jag känner mig så lycklig, så hel på något vis. Inte trodde jag att jag skulle få ett sådant här liv. Det var verkligen inte utstakat, bestämt sedan länge. Min livs stig har bara jag kunnat styra. Nu tänker ni kanske att jag är orättvis mot mig själv, eftersom många vägar jag fått gå inte alls varit varken bra eller något man överhuvudtaget skall behöva gå igenom och inte alls en väg jag valt. Men JAG HAR VALT hur jag skall svänga förbi krönet, skall jag till vänster eller höger eller skall jag rakt fram? Det valet HAR JAG GJORT. Jag känner mig förbannat glad och stolt att jag är så stark att jag har blivit den jag är idag. Att jag valt rätt väg.

Nu sitter jag här 23 år gammal inte ens halvägs in i livet med ett bagage som är tungt många gånger men som hela tiden blir lättare och lättare. Jag sitter här med min familj, mina barn och min man, nu stannar jag upp en stund, njuter av mitt liv, andas. Jag känner ett lyckorus som ligger och bubblar och tänker på att jag begåvats med tre underbara killar i mitt liv.

Just nu tar jag ett kort i mitt minne och kommer att komma ihåg detta för alltid. Just nu är jag lycklig, jag är tillfreds med de gåvor jag fått på min livs-stig, jag kommer att få gå i uppförsbacke säkert några gånger till i mitt liv, det är sådant man tyvärr får räkna med. Men just nu står jag längst upp i den väldigt branta backen, något andfådd, lite svettig, men så nöjd med mig själv att jag klarat det.

Ett nytt kapitel i mitt liv har just börjat. Och inget kan stoppa mig nu!!!


Tycker det är jobbigt..

Känner mig fjompig som få, men här sitter jag och känner mig uppgiven p.ga av Alexanders reflux problem o allergier. Han är nu 9 ½ månad och kan inte äta något inte ens smakisar.

Men men egentligen va klagar man över, det är ju inte direkt så att han är dödssjuk, nej inte alls. Men problemen med honom är något man ständigt har i bakhuvudet, en liten rädsla för varför han inte kan äta, en uppgiven suck för att "alla" andra barn i hans ålder oftast redan äter hela burkar och måltider. Här står jag fortfarande och kokar välling och skakar flaskor till förbannelse. Nu börjar han krångla med välling ätandet också.

Fick iaf pratat med dietisten häromdagen och nu verkar det som att det kommer undersökas varför, eller ja hon skulle iaf prata med läkarna och sedan ringa tillbaka.

Igår fick Alexander ev i sig nån smula ost i en obevakad nano sekund och han kräktes iaf inte med en gång men han var jätte ledsen på kvällen och även nu på morgonen har han vart piss-sur men som vanligt kan det lika väl vara nått annat typ tänder eller något annat.

Jag förstår inte hur jag skall kunna gå tillbaka till jobbet i början på september med vetskapen om att Alexander fortfarande har problem med ätandet på dagis. Det är ju inte direkt så att dagis kan ta hand om smakisar och sådant. Känner mig lite oroad och lessen över detta, men det löser väll sig.

För det är väll ingen risk att man kan få vara hemma från jobb med någon annan form av ersättning för sådanna här orsaker? Han är ju "frisk" för övrigt.

Nu skall ja ner på stan & träffa Mickan. Sedan blir det nog hem och vila middag för mig med för inatt kunde jag inte sova, kanske beror det på fullmånen eller på nått helt annat....


kram på er


Ångrade mig...

La ut ett inlägg igår med bilder, bilder som jag fick av en gammal barndomsvän, Tack sofia.

Men när jag hade lagt in dem och skrivit blogginlägget så kunde jag liksom inte få ro i kroppen, det kändes inte bra. Det var bilder där jag log, men jag visste ändå vad leendet sa. Så jag tog bort dem. Tar kanske fram dem en annan gång och är modig nog att på riktigt lägga ut dem.

Så om ni såg ett inlägg som sedan försvann så var det därför.

Jag tackar jättemycket för bilderna Sofia trots att jag inte är modig nog att lägga upp dem, det betydde jättemycket för mig att du sparat dessa så länge. Jag har inte så många minnesbilder från den tiden så det var skönt (fast aningen jobbigt) att få färska upp minnet lite.

Kram på er alla

En sjukt mysig helg...

Den här helgen har vart som godis för själen. Härligt.

I fredags var jag först på öppna förskolan med barnen sedan körde vi hem till Emmy och hennes underbara barn och man. Där lekte vi runt som barn på julafton i deras hus och i deras underbara trädgård. Deras hus är ett gammalt dagis med massa våningar och fräcka vrår och skrymslen (Ja jag blev lite kär i huset), deras trädgård var inhängnad och fylld med roligheter för barnen. Vi käkade god mat och när krille slutade jobbet åkte jag och hämtade honom på torp. sen blev det ytterligare lite gott käk och vi satt ute i det goa varma vädret med alla barn lekandes runt om oss. Vi åkte först kl 21 ungefär och då satt vi fortfarande ute och det var huuur gott som helst. Tack emmy med flera för den dagen!!!!

På lördagen hade jag sovmorgon och låg i sängen ända till kl 12 GAHHH va skööönt!!! På eftermiddagen kom Eddie, och även Caroline, Johan och deras hund Gizmo. Jag hade bakat en misslyckad kladdkaka (haha jag glömde att bröa formen haha) och krille drog i gång grillen. Vi ringde Mathilda och Karin så de kom också upp med mat och deras barn i högsta hugg =) Gabriel blev överlycklig som fick lek kompisar.

Vi satt ute och tjöta och drack lite smått o gott ända in på natten. Huuur mysigt som helst och så roligt har vi inte haft på länge. Vilka roliga kompisar vi har!!!!

Idag drog jag hem till Mathilda där även Oliver, Karin och Simon var. Det blev lite frukost och lek för grabbarna.

Senare idag kommer Sabina Martin och sebastian över på lite grillning och lek.

Behövs det ens sägas att JAG ÄLSKAR VÅR & SOMMAR!!!!



Hannah har snyggat te sig =)

Idag åkte sminket och snygga kläderna på det vankades nämligen bilbesikting!!! Helt i onödan visade det sig, det var nämligen en bilbesiktingsKVINNA som tog hand om min bil. Men den belv godkänd iaf och det är det viktigaste. Det var ju trots allt efterkontroll och  svärfar hade skött sin del väl (Tack Mats för reperationerna).

Känns så härligt har verkligem hittat min look. Den frisyren jag har nu fullkomligt älskar jag. Som tur är så är det en kompis tiill mig som klipper mig så man vet att det blir lika bra varje gång (Tack Caroline). Senast fixade hon även ögonbryn och småhår i panna och babyhår, AJ SOM SATAN va ont det gjorde men måste säga att jag är en smula imponerad för hon gjorde det mest med hjälp av en sytråd. Låter lite knepigt men det funkade jätte bra, men jag är ju en klenvinge så jag tyckte det hela var ren tortyr men det blev sååå bra när det blev klart.


Det har jag ju glömt att berätta. Alexander ställde sig själv för första gången i lördags då var han 9½ månad.



Här är lite pics från lite allt möjligt...










Kraaaam på er

Allt om ingenting

Idag har jag gjort Öppna förskolan på Kungstorget osäkert. Jag Gabbe-bus & Alex-bus drog med räcerbilen dit och spenderade en mycket trevlig förmiddag där ihop med Mickan & Alvin som också kom dit. Där träffade vi Emmy med man och twins, och vi bestämde oss för att komma & hälsa på på fredag. Det skall bli jättekul, förhoppningsvis får vi med Sandra också. Niiice.

Efter Öppna förskolan blev det Donken med Mickan & Alvin, och sedan lite promenad runt om i affärerna, med en skrikig 3 åring, GREAT, hmm NOT!!!

Sedan blev det bara lite städ och mat här hemma tills min lyx-tid infann sig vid 19,30, då drog jag ner och solade solarium ÅHHH va skönt...

Ha det bäst allihopa

Kraaaaaaam

Varför skall barn bli änglar?



Det är så orättvist att barn skall kunna dö, att barn kan försvinna innan de ser dagens ljus, att barn kan försvinna i hemska sjukdomar eller olyckor. Hade så gärna velat att alla barn skulle gå fria från sådant här. En bekant till mig förlorade just sitt barn i magen, fick föda en liten ängel för att sedan säga hejdå, tanken var att de skulle om 3 veckor få deras barn nummer två och bubblan av lycka skulle de leva i. Men det blev inte så. Det är så orättvist.

Att sådant här skall behöva hända är för mig obegripligt, det skär i mitt hjärta.

Just nu ligger en flicka 6 år i sin säng på Åland med sin mamma, pappa och lillebror vid hennes sida, en underbar liten flicka som hastigt blev så sjuk och jag BER för henne och Selma.


Jag tror att alla barn som dör kommer till någonstans där det är ljust, där det inte finns några sjukdomar, de leker och skrattar. De tittar på något sätt på sina föräldrar och syskon de gläds med dem, gråter med dem och skrattar tillsammans med dem. De springer med bara fötter på ängar, de plockar blommor och leker jage. De uppehåller sig med värme och lycka tills den dag då de får återse deras nära och kära, men för dem tar det inte lika långt tid som det tar för oss här på jorden.


Jag länkar till deras bloggar här:

Selma

Alva

Jag tänker på er och önskar man kan göra mer ♥




En trevlig helg men OMG vad har hänt med Barnen?

Ja den här helgen har vart ,ysig men extremt jobbig.

I fredags hade jag och Krille lite myskväll med Talang och jordnötter =)

I lördags kröp det i mig och jag behövde komma iväg så jag och grabbarna drog till mormor och moster. Tyvärr så har mina barn förvandlats till små monster en som är högt och lågt överallt, och en som kommit in i en trots period utan dess like. Så jag fick inte bara ett eller två psykbryt hos mamma, FÖRLÅT MAMMA. Men ibland blir det lite för mkt, vi har ju som ni säket läst haft en tuff period med massa olika sjukor, jag har mkt i huvudet osm det är och det späds på med att barnen inte alls vart på sitt vanliga glada humör. Men men man är ju inte mer än människa.

På kvällen när Gabriel äntligen somnade (Tack Catrin som fick honom att somna till slut vid 21,15 tiden) så drog jag upp till Dina, där de var tjejkväll. Fick lite gott käk och fick träffat Jonna från förr och lite annat roligt folk. Älskade Camilla var ju där också. Efter en timme eller nått kände jag att jag var tvungen att åka hem ifall om barnen kommer vakna tidigt morgonen därpå (Catrin hade kollen på barnen medans de sov).

Som jag gissade började dagen okristligt tidigt vid 5 tiden och cirkusen var igång igen. Åkte hem redan vid 9,30. Väl hemma drog vi upp till emaus en stund och sedan blev det lite bad för barnen och senare drog jag och Alex hem till en kompis Sofie där jag klunka i mig massa gott kaffe.

Fick reda på en rolig sak i helgen: Nämligen att min mamma är inne ofta och läser, det värmer i hjärtat att mamma som knappt kan sätta på en dator har lärt sig såpass bra (jag ni kan ju undra vem som lärde henne) att hon orkar sig in på bloggen realtivt ofta. För mammas skull tar jag bort ordkontrollen (mamma: du vet det där som du har svårt att se när du skall kommentera).

Tack mamma för att du bryr dig, och följer oss här i Uddevalla. PUSS, ps Hälsa Catrin så gott också, att trots mitt dåliga humör var det jätteroligt att träffa henne!!!


Här kommer lite bilder!!! (det är klickisa så tryck bara på dem för att få dem större)

Krille har en ny tatuering, jättesnygg tycker jag!!!

Gabriel valde mellan fredagsmys och leksak, doktor it is...

underbaera barn!!!

Fredagsmys med älskling ♥

Barnen somnade gott påväg hem till mormor...

kram på er alla

Svinkoppor in da house

5 maj 2010
Vi har verkligen haft otur med sjukor... De senaste 6 veckorna har vi haft, öroninflammation 1½ gång, halsfluss x 3 personer, operation, förkylning och nu även svinkoppor. När skall det sluta? Vi är uppe i 10 ggr p vårdcentral/sjukhus på 6 veckor. Dessutom har jag säkert misst nått läkarnbesök räkande bara ihop det lite snabbt.

Men nu ser vi framåt.

Får se hur Gabriels svinkoppor ser ut i början på nästa vecka, han har haft behandling med salva i två dagar och det ser redan mkt bättre ut. man skall kolla så att kopporna torkat ut och försvunnit eller nått sånt.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag 6 maj 2010

Gahhhh nu orkar jag inte mer..... Nu har Gabriel 39 graders feber. Svinkoppor får man ju inte feber av. Blir till att ringa bvc imorgon GAHHHHH


btw GRATTIS MATHILDA WHIIIIHOOOO

Favoritbilder från bloggen































Är det någon som vet hur man bifogar bilder som inte hamnar på första sidan när man bifogar. Har en massa mer bilder på arkivet men hittar dem inte när jag skall lägga upp dem...  Tack på förhand Kraaam

Trevlig helg med scrapbooking, vin och dop.

Den här helgen har vart trevlig. I fredags satt jag och Mathilda och scrapbookade ihop lite fina kort, igår kom Caroline och Johan hem till oss  så då blev det middag och lite gott vin och två groggar. Idag blev det dop för söte lille Nils. Och nu är jag helt slut hahaha.

Det där med scrapbooking är verkligen roligt, att få vara kreativ ovh framförallt att inte vara kreativ själv. Då hade jag aldrig orkat sitta med något sådant. Nu är det ju  dessutom så att det är Mathilda som har de tusentals scrappbooking grejjerna, hihi, får ta och köpa lite schyssta papper och lite annat till henne =)... Korten vi gjorde blev riktigt bra tyckte jag. Tack för hjälpen Mathilda.

Som sagt så var Caroline och Johan hemma i går och vi bjöd på köttkorv opotatis och vit sås, haha det var Krille som bestämmde maten, men det gick hem och vi åt massor.  Efter det blev det lite tjöt och vin/grogg/öl i soffan vi kollade dessutom på "The Hangover" senare in på små timmarna lärde (läs:försökte lära mig) mig att bugga. Jag var nästan duktig faktiskt =) Tack för en trevlig kväll.

Idag var vi på dop. Det var ett jätte fint dop, dessvärre en ganska lång gudstjänst. Men det var jättefint och jag fick på uppdrag av Jonas (pappan till killen som skulle döpas) springa runt och leka papparazzi med värsting kameran, btw JAG VILL HAAAAA  EN SÅN!!!!!

Efter gudtjänsten blev det en massa gott att käka och barnen lekte som aldrig förr. Det var ett väldigt barnanpassat ställe med hur mkt leksaker som helst + rutchkana och grejjer.

Efter detta har jag legat pall på soffan. Helt död, så är det när man dum som man e druckit gott på kvällen =)

Nu skall jag slagga lite till på soffan för att starta en ny vecka imorn.

Btw Alexander har haft feber nu på eftermiddagen, dock väldigt lite men är det feber imorgon med så blir det barnmottagningen med en garanterad öroninflammation. Hoppas jag slipper.
Alex bus badar





Brorsan har lånat babyskyddet


Gabriel leker i sanden


mitt första scrapbookade kort =)

Salongsberusad

Nu e jag salongsberusad. Jag och kompisen Caroline Karlsson sitter å hinkar vin, mys... Det har blivit god middag och lite film och nu e vi som sagt på vinet =) Nice...


Kram på  er


RSS 2.0